اسرار حیات

خواص گیاهان دارویی، بهداشت و سلامت، خواص میوه جات و سبزیجات، تغذیه مناسب

با سلام ... ورود شمارا به وبلاگ اسرار حیات خوش آمد میگویم ... برای مشاهده کامل مطالب از آرشیو مطالب وبلاگ استفاده کنید.

روش نگه داری سیب زمینی

اگر چه در بازار ایران به طور معمول سیب زمینی با رنگ پوست ، خاگی رنگ و رنگ گوشت زرد کم رنگ تا زرد پر رنگ به فروش می رسد ، لیکن سیب زمینی ها با شکل و اندازه ، رنگ پوست و رنگ بافت ( گوشت ) مختلف تولید می شوند. در ایران به نظر می رسد سیب زمینی های دارای رنگ گوشت زرد پر رنگ مشتری پسندتر باشد .

برای انتخاب سیب زمینی با کیفیت مرغوب ، باید بافت آن سفت ( رسیده ) ، یک نواخت ، خشک و سالم باشد . محصول تازه ی سیب زمینی که به طور کامل رسیده نباشد دارای پوست لطیفی است که چنان چه با انگشت شست به طور آهسته به آن ( بوست آن ) فشار وارد آوریم ف جدا می شود . اصولا سیب زمینی های دارای لکه و زخم ، کپک زده و غیر یک نواخت مناسب نیستند ، هم چنین سیب زمینی هایی که از درون سیاه شده و یا پوست آن آسیب دیده و یا نقطه هایی سیاه ، سیاه روی پوست ان و جود دارد ، نباید نگه داری شوند . هم چنین سیب زمینی هایی که سبز رنگ و یا دارای حلقه های قهوه ای در داخل باشند نباید مصرف شوند . به طور کلی برای نگه داری سیب زمینی باید از محصول سالم ( درونی و بیرونی ) استفاده شود . هنگام نگه داری سیب زمینی باید عاری از خاک باشد ، ضمنا سیب زمینی نباید با میوه ، آجیل ، تخم مرغ یا فرآورده های لبنی در یک جا نگه داری شوند ، زیرا این محصولات بوی سیب زمینی را جذب می کنند . سیب زمینی ها را در محل خنک و تاریک نگه داری کنید ، در ضمن سیب رمینن را می توان در یک کیسه پلی اتیلنی ( نایلکس یا کیسه فریرز ) قرار داده ، سپس در یخچال ( قسمت زیرین ) به مدت دو هفته نگه داری کرد .

تذکر : برای تهیه چیپس و یا خلال ، از سیب زمینی های درشت استفاده کنید . هم چنین سیب زمینی ای برای مصرف مرغوب است که هنگام پخته شدن از هم پاشیده و یا تیره رنگ نشود .

 

 

 

آلودگی میوه ها

به محض این که میوه ها در باغ ها برداشت شد و در جعبه ، قوطی ، و با وسایل دیگر حمل قرار داده شدند ، میکروب های عامل فساد موجود در بعضی از این محصولات ، باعث آلوده شدن دسته ی دیگر شده هم چنین ظروف و وسایلی که برای حمل و نقل آنها به کار می روند ، الودگی اولیه را شدت می دهند . هنگام حمل محصولات به بازار یا به د خانه های تهیه محصول ، در اثر صدمات مکانیکی ، میکروب ها می توانند راه نفوذ را یافته و به رشد و تکثیر خود ادامه دهند . برای جلوگیری از این حالت بهتر است ماشین های حمل و نقل ، مجهز به دستگاههای سرد کننده باشند.

عوامل آلودگی در میو ه ها

آلودگی اولیه میوه ها : به طور معمول آلودگی میوه ها علاوه بر این که در میکروبهای است که در سطح خارجی گیاهان یافت می شوند ، از طریق  قسمت های سطحی یا خاک ، هوا ، فاضلات ، آب و بالاخره حیوانات نیز آلوده  می شوند .

آلودگی میوه ها از طریق حیوانات :حیوانات اعم از کوچک و بزرگ ، به طور معمول در محل زندگی خود باعث پخش مدفوع بر روی خاک ، آب گیاهان شده و آنها را آلوده می سازند . همچنین  جسم خود حیوان نیز در  بیش تر حالات در همان ناحیه از بین می رود . که این خودمحیط را آلوده می کند با مطالعاتی که در مورد آلودگی مستقیم از حیوانات بر روی میوه ها انجام گرفته است . به این نتیجه رسیده اند که گذشته از میکروب های طبیعی ، انواع دیگری از میکروبها نیز ممکن است یافت شوند. در این میان ، حشرات و پرندگان بیشتر ، نقش میگانیکی را در آلودگی های میوه ها بازی می کنند ، بدین معنی که هم میکروب ها را از محلی به محل دیگر انتقال می دهند و هم در ضمن با نوک زدن و نیش زدن میوه ها راه وارد شدن میکروب ها را در این گونه محصولات غذایی باز می کنند.

آلودگی میوه ها به وسیله فاضلاب :در مزارع و باغهایی که از فاضلاب های تصفیه شده به عنوان کود استفاده میشود همه ی میوه ها که برای مصرف انسانی به کار می رود به عامل بیماری زا آلوده می شوند.

آلودگی میوه ها از طریق خاک : شامل متنوع ترین آلودگی های میکروبی است که نه تنها انواع بسیار متنوعی از میکروب ها را در خود جای می دهد بلکه از هر نوع ، تعداد بی شماری در زمین پراکنده بوده و برای آلوده ساختن میوه ها آماده هستند. در روش های جدیدی که برای تهیه و آماده کردن مواد غذایی به کار می رود ، دقت زیادی در شست و شوی قسمت های سطحی میو ه ها به عمل آمده و تا آن جا که ممکن باشد از قرار دادن محصولات غذایی از جمله میوه ها در معرض کود و خاک خودداری می شود .

آلودگی میوه  به وسیله آب : آب های سطحی نه تنها دارای آلودگی اولیه بوده ، بلکه در مسیر خود به وسیله خاک و حیوانات و فاضلاب ها به شدت آلوده می شوند . تعداد میکروب ها در آب های سطحی ، نهر ها ، حوض ها و آب های ذخیره شده ی دریاچه ها و استخرها در شرایط شستن میوه ها ، سبب افزایش آلودگی و عوامل فساد بر روی میوه ها می شود.

آلودگی میوه ها به وسیله هوا : الودگی مواد غذایی از جمله میوه ها به وسیله هوا هم از نظ بهداشتی و هم از جنبه ی اقتصادی در خور اهمیت است . میکروب های مولد بیماری به ویژه آن دسته میکروب هایی که باعث بیماریهای دستگاه تنفس می شوند توسط افراد درهوا منتشر شده و از این راه ممکن است میوه ها را نیز آلوده کنند. یاد آور می شود که هوا به طور طبیعی دارای میکروب های خاصی نیست بلکه میکروبهایی که در هوا دیده می شوند از گردو خاک ، سرفه ، عطسه ، صحبت کردن اشخاص و هم چنین میکروبهای موجود در سطح دیوارها ،زمین سقف و حتی گاهی از ترکبیات مواد غذایی سر چشمه می گیرند 

بدیهی است رعایت موارد فوق در جلوگیری از آلودگی میوه ها نقش اساسی داشته و تا حد قابل توجهی از آلودگی میوه ها جلوگیری خواهد نمود . ضمنا عرضه محضولات کشاورزی ( میوه ها ) به صورت درجه بندی و بسته بندی شده ، سبب کاهش دست مالی شدن ( دست زدن ) میوه به وسیله ی خریدار و فروشندگان شده که در نتیجه نقش موثری در جلوگیری از آلودگی میوه ها به ویژه در سطح بازار دارد.

[ یکشنبه شانزدهم دی 1386 ] [ 5:23 ] [ سيده فاطمه میر عیسی خانی ]

[ ]

درخت زيتون برگهاى دراز و باريكو گلهاى خوشه اى دارد، ميوه آن بيضى شكل است .
درخت زيتون در كشور ما در رودبار، گرگان ، دره سفيد رود، منجيل ، افشار، حاجى لر و بلوچستان به عمل مى آيد.

 اصولا زمينهاى مناسب براى پرورش درخت زيتون زمينهاى گرم كنار درياى مديترانه است بهمين علت است كه در يونان و ايتاليا و سواحل مديترانه و در كشورهاى شمال آفريقا و فلسطين اين درخت از قديم كاشته شده است درخت زيتون مى تواند تا دو هزار سال عمر كند ولى بشر طى كه سرما و يخبندان شديد، آنرا خشك نكند.ميوه زيتون ، خام خورده مى شود و از آن نيز روغن هم مى گيرند.
روغن زيتون مايعى است شفاف كمى سبز رنگ يا زرد طلايى ، روغن زيتون در حرارت 15 درجه بايد كاملا شفاف باشد و همين كه حرارت ، به ده درجه تنزل كرد بايد كدر گردد و در درجه صفر بايد منجمد ودانه شده و در بيست درجه زير صفر بايد كاملا بسته شودروغن زيتون به دو صورت مصرف مى شود:


-1
به صورت خوراكى

2ـ به صورت چرب كردن و ماليدن به بدن

 

روغن زيتون خوراكى

از روغنهايى كه مورد توجه بسيار پيشوايان اسلام بوده ، روغن زيتون است ، به طورى كه آنرا با سركه يك خورش معمولى بسيار خوب مى دانستند.

امام ششم (ع ) مى فرمايد: بهترين خورشها نزد رسول خدا(ص ) سركه و روغن زيتون بوده و نيز آن حضرت فرمودند: اين غذا،غذاى انبياء است خوردن روغن زيتون با سركه از نظر غذايى قابل دقت و توجه است

حضرت صادق (ع ) فرمودند: روغن زيتون و سركه جزو غذاهاى مسلمانان است

پيامبر اكرم (ص ) روغن زيتون را بر طرف كننده صفرا و بلغم و مقوى اعصاب و نيكو كننده اخلاق و باعث پاكى نفس و از بين برنده غم و اندوه مى دانستند

و درباره خوردن آن سفارش فرمودند.

« روغن مايع زيتون ، سرشار از ويتامين ها و املاح معدنى خصوصا پتاسيم است ، و قرنها است كه روغن زيتون با نان ، يكى از منابع اصلى غذايى را به انسان ارزانى داشته است » 

«روغن زيتون براى توليد سوخت بدن ارزش زياد دارد زيرا صدگرم آن 234 كالرى حرارت مى دهد و از اين جهت يك غذاى نيروبخش است - و كسانى كه مى خواهند سلامتى داشته باشند بايد به اين اكسير، علاقمند شوند.....»    

روغن زيتون نرم كننده و ملين است و براى رفع عوارض كليه ها و سنگهاى صفرا وى و قولنجهاى كليوى و كبدى و رفع يبوست ، بسيار نيكوست ....

خوردن كمى زيتون با غذا اشتها را زياد مى كند و ترشحات غدد مخصوصا صفرا را اصلاح مى نمايد ولى زياده روى در خوردن آن ، باعث زيادى ترشحات اين دو غده مى گردد و باعث بى خوابى و لاغرى است و از اين جهت خوردن آن به اشخاص چاق و بلغمى مزاج توصيه مى شود
به اين ترتيب روغن زيتون هم سنگهاى صفراوى را از بين مى برد و هم مناسب بلغمى مزاجهاست در روايات اسلامى خوردن آن را با سركه تجويز كرده اند، و ما وقتى به كتب قدما نگاه مى كنيم مى بينيم روغن زيتون را صفرايى مى دانند، و براى آن مصلح مى نويسند، مصلح يعنى اصلاح كننده خاصيت آن ، و بهترين مصلح آن را سركه مى دانند از اين رو اگر كسى روغن زيتون را با سركه مصرف كند چنانكه امروزه هم سالادها را اينطور مى سازند ديگر باعث لاغرى و بى خوابى نمى شود و ويژه اشخاص چاق و بلغمى مزاج نخواهد بود.

امام هشتم (ع ) مى فرمايد: روغن زيتون غذاى خوبى است ، زيرا بوى دهان را خوشبو مى نمايد و بلغم را بر طرف مى سازد، صورت را صفا و طراوت مى دهد اعصاب را تقويت نموده ، مرض و درد را مى برد و شراره غضب را در نهاد انسان خاموش مى سازد.خوشبويى دهان و طراوت صورت مربوط به كبد است .

«روغن قند و تنبلى كبد بسيار نافع است خوردن روغن زيتون جهت باز كردن رنگهاى تيره معجزه مى كند »  يك قاشق سوپ خورى ، روغن مايع زيتون ، براى اشخاصى كه از كبد مى نالند، داروى شفابخش ممتازى است و بايد صبح ناشتا آنرا بخورند، يك قاشق سوپ خورى روغن زيتون اگر صبح ناشتا خورده شود علاوه براينكه هيچ گونه دل دردى به وجود نمى آورد، مجارى روده ها را چرب كرده و به توده غذاهايى كه در آنجا جمع شده اند اجازه ميدهد راه عادى خود را آهسته آهسته طى كنند.

از طرف ديگر روغن زيتون وقتى صبح ناشتا ميل شود كمك به كبدهاى تنبل مى كند و كيسه صفرا هم به فعاليت افتاده از توليد و تكثير ميكربها در امعاء جلوگيرى مى نمايد.
كسانيكه نمى توانند مصرف روغن زيتون را صبح ناشتا تحمل كنند و آنرا با ميل بخورند مى توانند با آب ليمو آنرا مخلوط سازند، بعلاوه چنين اشخاصى مى توانند به هر وعده غذاى خود يك قاشق قهوه خورى ، روغن زيتون را مخلوط كرده و مصرف نمايند و بدين ترتيب رفته رفته به مصرف روغن زيتون عادت كرده و آنرا بدون هيچ گونه ناراحتى و دل به هم خوردگى خواهند خورد .رابطه بسيار مستقيمى بين سلامت جسم و صحت روان موجود است بطوريكه هر كدام در ديگرى اثر مستقيم دارند و البته وقتى كبد خوب كار كند و كيسه صفرا فشار نياورد و ساير اعضا هر يك كار خود را بنوبه انجام بدهند، قسمت عمده عصبانيتها و نگرانيها و بد اخلاقيها بر طرف مى شود، به همين جهت در كلام پيامبر اكرم (ص ) و امام رضا(ع ) اين دو نكته قابل توجه است كه فرمودند:« خوردن روغن زيتون سبب حسن خلق و خاموش ساختن غضب است»


مصارفى خارجى

 روغن زيتون را براى نرمى پوست بدن و موهاى سر ميمالند و در اسلام به اين موضوع سفارش شده ، چنانكه بخوردن آن نيز سفارش شده بود، از جمله  

1 _ روغن زيتون را بخوريد و به بدنبماليد زيرا از درخت با بركتى است .
 2
_از سفارشهاى پيامبر اكرم (ص ) به على )ع ) است ، كه روغن زيتون بخور و ببدن بمال ، زيرا كسانى كه از اين دو استفاده مىكنند، تا 40 روز (مدت زيادى ) از ميكروبها محفوظند.
« براى مصارف خارجى ، يعنى روغن مالى پوست و مو، كهنه آن بهتر از تازه است و روغن كهنه كه هفت سال مانده باشد در تسكين آلام مفاصل ، بهتر از روغن بلسان است »

 روغن زيتون درمان پوستهاى خشك و پژمرده است

« اگر پوست شما خشك است متوجه باشيد كه آب را زياد گرم نكنيد و پيش از اينكه وارد آب گرم شويد يك قاشق مرباخورى روغن زيتون را در آب بريزيد و سپس با صابون توالت كه خيلى چرب باشد خود را صابون زده و شستشو دهيد وقتى كاملا تميز شديد و استراحت كرديد نصف آب گرم را از وان بيرون كنيد و بجاى آن شير آب سرد را باز كنيد تا وان پرشود و سپس ‍ با دست ، آب سرد و گرم را مخلوط كنيد تا آب وان رفته رفته سرد شود و سپس سه دقيقه در آن وان بخوابيد خواهيد ديد كه بدن شما سوزن سوزن شده و قرمز مى گردد، احساس خستگى مى كنيد، اما شما ابدا سردتان نمى شود، پس از اين كار خودتان را لاى حوله بزرگى بپيچانيد و خشك كنيد و سپس به رختخواب رفته و عضلات بدنتان را آزاد بگذاريد تا هر چه غم و اندوه واقعى و يا خيالى داريد از شما دور شوند

« براى جلوگيرى از ريزش موهاى سر، بايد ده روز پى در پى سر را با روغن زيتون مالش داد و قبل از خواب آن را بست و خوابيد و صبح كه از خواب برخاست آنرا با آب ملول (نيمگرم ) و با صابون (مارسى) براى معالجه سواد، مدت يك هفته صد گرم برگ تاج ريزى سياه را در دويست گرم روغن زيتون بخيسانيد و اين روغن رامثل كمپرس بر روى پوست بماليد اگر پوست پا يا دست شماترك خورده است براى معالجه آن به اندازه مساوى گلسیرين و روغن زيتون را مخلوط كرده و پوست خود را روغن مالى و چرب كنيد.بچه هايى كه استخوان نرم دارند و يا مبتلا به «راشى تيسم » و كم خونى هستند بايد تن آنها را روغن زيتون مالش داد. اگر روغن زيتون را با سير كوبيده مخلوط كنند روغن بوجود مى آورد كه براى انواع رماتيسم و درد عضلات و يا اعصاب ، گرانبها است و بايد با دست آنرا روى موضوع درد بمالند و ماساژ دهند.

[ سه شنبه چهارم دی 1386 ] [ 5:31 ] [ سيده فاطمه میر عیسی خانی ]

[ ]



مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه